Warmtepompen

Bent u op zoek naar methoden om de energiefactuur te beperken? Vindt u het prettig om bij te dragen aan een beter milieu? Dan is een warmtepomp wellicht een goede oplossing voor u. Benieuwd naar alle voordelen van een warmtepomp en de mogelijkheden ?Wilt u meer weten over de opties en de bijbehorende prijs? Aarzel dan niet om vrijblijvend meer informatie op te vragen via ons offerteformulier.

Installatiebedrijf Verhoeven verzorgt professioneel uw warmtepomp installatie.

Wat is een warmtepomp


Warmtepompen zijn apparaten die omgevingsfactoren omzetten naar natuurlijke energie, waarmee een huis of bedrijfspand is te verwarmen. Dit betekent dat er dankzij de warmtepomp minder gas verbruikt wordt, waardoor tevens de uitstoot van koolstofdioxide te beperken is. De meeste warmtepompen in Vlaanderen maken gebruik van water als energiebron, maar ook de warmte in de grond en de buitenlucht vormen mogelijke bronnen. Omdat het energieverbruik stijgt met het gebruiken van een warmtepompsysteem, is het een mogelijkheid om deze te combineren met zonnepanelen.

Is het installeren van een warmtepomp ook bij u thuis mogelijk?
Installatiebedrijf Verhoeven is uw professionele warmtepomp installateur. Vraag daarom vrijblijven uw offerte bij ons aan.


Offerte aanvragen .

De voordelen van een warmtepomp

Wanneer u een warmtepompsysteem bij uw woning ilaat installeren door onze erkende installateurs, dan profiteert u gegarandeerd van verschillende voordelen. Het grootste voordeel is de bezuiniging op het verbruik van fossiele brandstoffen. De warmtepomp zorgt ervoor dat uw gasverbruik met wel 75% daalt. Het nadeel is dan wel dat het energieverbruik iets stijgt. Dit is te ondervangen door het plaatsen van zonnepanelen. Een tweede voordeel is dat u dankzij warmtepompen niet meer afhankelijk bent van de gasprijzen. U betaalt eenmalig de prijs voor het apparaat, om vervolgens lange tijd (het is een zeer duurzame oplossing) van de voordelen te kunnen genieten.

Een derde positieve eigenschap is dat de warmtepompen eenvoudig aan het huidige verwarmingssysteem te koppelen zijn. Hoewel dit per variant verschilt, is er altijd een techniek die bij uw woonsituatie past. Het laatste voordeel is een gevolg van de LTV (lage temperatuurverwarming) die bij warmtepompen gebruikelijk is. Hierdoor daalt het aantal zwevende stofdeeltjes, en stijgt het wooncomfort.


Offerte aanvragen